Wat kan een coach voor mij betekenen?

lifestyle coach

Het leven is niet altijd gemakkelijk. Soms loop je letterlijk en figuurlijk vast. Je kunt geen kant meer op en je hebt geen idee hoe je het probleem kunt oplossen. Dat kan lastig zijn. Het kan zelfs heel eenzaam voelen. Want wie schakel je in als je zelf niet weet waar het probleem vandaan komt? Wie schakel je in als de oplossing niet voor de hand lijkt te liggen? Wie schakel je in als je je naasten hier eigenlijk niet mee lastig wil vallen? Coaching kan dan de perfecte oplossing zijn. 

Toch begrijpen we ook dat je met vragen zit. Zeker als coaching nog geheel nieuw voor je is. Hoewel het bewezen effectief is, vraag je je misschien ook af of dit wel iets voor jou is. Twijfel jij of een coach kiezen voor dit moment de beste optie is? Ben je benieuwd wat een coach voor jou kan betekenen? Lees dan snel verder en ontdek de voordelen van coaching. 

Geef meer richting aan het leven 

Je komt op de wereld zonder handleiding. Zonder een kompas.Je leert de basisprincipes van het leven kennen. Gaat werken omdat je nou eenmaal geld moet verdienen. Start misschien een gezin. ‘Gewoon’ omdat je denkt dat dit van je verwacht wordt. Maar eigenlijk ga je door het leven zonder echt doel. Je weet er geen richting aan te geven. Dat kan heel eenzaam voelen. Je voelt je wellicht zelfs verloren. Dat kan gevolgen hebben voor de mentale gezondheid. Daarom is het belangrijk om voor jezelf duidelijk te maken wat jij wilt in het leven. Wat jouw uiteindelijke doelen zijn en hoe je je focus hierop kunt verleggen. Dat maakt het leven veel leuker. Een coach helpt je om deze doelen en wensen te onderzoeken en een plan te maken om jouw leven meer richting te geven. 

Objectieve feedback 

Soms doen we dingen in het leven die niet zo handig zijn. Of hebben we advies nodig over keuzes die we maken of gemaakt hebben en durven we hierbij niet aan te kloppen bij onze naasten. Niet alleen omdat zij te dicht bij je staan, maar ook omdat zij hierdoor nooit geheel objectief zullen reageren. Een coach doet dat wel. Juist de momenten waarop jij twijfels had of je het wel goed had aangepakt, kunnen gebruikt worden om van te leren. 

Andere mindset

Het allerbelangrijkste is misschien toch wel dat je een andere mindset leert aan te nemen. Want wat heb je aan meer zelfvertrouwen, meer inkomsten en een verhoogde productiviteit als je eigenlijk nog altijd niet gelukkig bent? Een coach helpt je daarom ook om geluk te vinden. Te oriënteren naar hetgeen wat jou echt gelukkig maakt en hoe je dit precies kunt aanpakken. Door een andere mindset aan te nemen, haal je meer uit het leven en merk je dat je ook beter kunt omgaan met de situatie. 

admin

Vorig bericht

Wat is life coaching?

Volgend bericht

Hoe coaching je kan helpen om uit je burn-out te komen, angsten te overwinnen en stress te managen