Wat is life coaching?

life coaching

Het is in deze huidige wereld van essentieel belang om persoonlijk te groeien en steeds meer succesvol te worden. In je eentje dit bereiken is lastig, maar niet onmogelijk. Maar je kunt ook hulp inschakelen van een coach, zoals een life coach. Maar wat is een life coach eigenlijk? Hieronder zullen we je vertellen wat een life coach is en wat deze soort coach inhoudt. 

Definitie en doelen

Life coaching is een vorm van coaching die helpt bij het identificeren en bereiken van persoonlijke doelen. Zo kun je jouw persoonlijke potentie optimaal maximaliseren. Vaak helpen deze coaches bij het identificeren van hun waarden, talenten, dromen en belemmeringen en wat je hiermee als persoon kunt doen. 

Methoden en benaderingen

Een life coach kan gebruik maken van verschillende methoden en benaderingen die er voor moeten zorgen dat hun client wordt ondersteunt. Meestal voeren ze een gesprek waarbij ze vragen stellen aan de persoon. Ze luisteren hierbij naar wat er verteld wordt en observeren hoe de persoon zich daarbij gedraagt. Hierop kunnen zij weer feedback geven. Meestal hebt een life coach ook met het opzetten van doelen en het ontwikkelen van een actieplan. Hierbij staat de zelfreflectie centraal. 

Voordelen van life coaching

Een life coach kan veel positieve veranderingen meegeven in je persoonlijke leven. Het kan er voor zorgen dat je meer zelfvertrouwen krijgt, of het vergroten van je communicatievaardigheden, ook kan het er voor zorgen dat je een betere balans vindt tussen privé en werk of zelfs relaties met anderen verbeteren. Zo kun je met behulp van een coach zelfs jouw grootste obstakels overwinnen. Als je geïntereseerd bent, kijk dan eens op Inzicht.nl. Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden bij Coaching bij Inzicht

Het verschil tussen life coaching en therapie

Zo op het eerste gezicht lijken life coaching en therapie misschien een hoop op elkaar, maar dit is niet het geval. Hoewel beide gefocust zijn op de persoonlijke ontwikkelen, is niet alles hetzelfde. Meestal gaat het bij life coaching niet om psychologische problemen, maar gewoon wat obstakels waar je simpel weg tegen aanloopt. Therapie focust zich meestal ook erg op het verleden, terwijl een life coach juist meer naar de toekomst kijkt. Coaching moet er ook voor zorgen dat je daadwerkelijk in actie komt, terwijl het met therapie juist vaak verkennen en het begrijpen van emoties is. 

Persoonlijke groei is erg belangrijk, maar dit zelf doen kan lastig zijn. Een life coach kan je hierbij helpen. Ze kunnen samen met je een actieplan opstellen en kijken naar de obstakels waar je tegen aanloopt. Samen met de coach kun je dan kijken naar oplossingen. Therapie is niet hetzelfde als life coaching. 

admin

Vorig bericht

Hoe belangrijk is een tweede spoor traject als werkgever?

Volgend bericht

Wat kan een coach voor mij betekenen?