De meest populaire sporten in Nederland.

Sporten: we weten allemaal dat dat hartstikke gezond is. Zeker in deze tijd is het ontzettend belangrijk om gezond te blijven door te bewegen. Er zijn veel populaire sporten in Nederland. In dit atikel laten we je zien wat de populairste sporten op dit moment zijn.

Op een rijtje gezet: de meest populaire sporten in ons land

We zetten op een rijtje welke sporten populair zijn, van laag naar hoog. Wil je direct weten wat de populairste sport op dit moment is? Dan moet je nog even verder lezen. We beginnen met volleybal. Iedereeen kent wel een vriend of vriendin die deze sport beoefent. Ook onder studenten en andere groepen van in onse bevolking is deze sport popopualir. In tegenstelling tot zwemmen, waar we het zo over gaan hebben, speel je deze sport niet allen. In teamverband probeer je steeds het andere team te verslaan en hoop je steeds beter te worden. Of dit gezond is? Absoluut, spierpijn is dan ook niet uit te sluiten. Wie toch liever voor alleen sporten kiest, kan het beste voor zwemmen gaan. Deze sport is onderverdeeld in verschillende categorieën, waaronder schoonspringen, synchroomzwemmen maar ook openwaterzwemmen en uiteraard wedstrijdzwemmen. Voor wedstrijdzwemmen moet je erg lang oefenen: dit is een sport die je niet snel beheerst. Maar wie niet opgeeft, wint wellicht. In ons land wordt er veel gezwommen en daarom krijgt zwemmen deze negende plaats in de rang. We gaan door met atletiek. Uiteraard heb je voor alle sporten een goede conditie nodig, maar bij atletiek is dit nog belangrijker. Op diverse vlakken word je getest of jouw conditie voldoende is. Paardijden is een sport waar een hele andere conditie voor geldt. Hier gelden vooral regels, maar ook de manier waarop je met het paard omgaat is beslissend. Plaats zes en vijf worden ingenomen door respectievelijk hockey en gymnastiek. We willen ons richten om de top vier: golf, sportvissen, tennis en uiteraard voetbal. Houd je van een balletje slaan in de buitenlucht? Dan is golf een uitstekende optie. Sportvissen als je veel geduld hebt; niet altijd komt er genoeg vis langs jouw haak. Tennis een sport die je in duo’s kunt uitvoeren, of tegen elkaar spelen als je dat wenst. Binnen of buiten: het kan beide. Dat geldt ook voor de populairste sport voetbal, buitenvoetbal of zaalvoetbal is beide een optie voor de liefhebber!

Sport jij al of kies jij voor een nieuwe sport?

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er ontzettend veel spoorten populaire sporten waar je uit kunt kiezen, Zwemmen, golf of sportvissen: het wordt allemaal in ons land gedaan. De echte nummer één is dan toch echt wel voetbal. Vooral onder de mannen is deze sport razend populair, hoewel ook steeds meer vrouwen van zich laten horen als het om voetbal gaat. Welke sport kies jij? Beoefen jij toevallig al een van deze sporten? Onthoud dat het nooit te laat is om te beginnen en bewegen belangrijk is. Beter vandaag beginnen dan nog langer uitstellen, mocht dat bij jou het geval zijn!

Joey Haerkens

Vorig bericht

4 manieren om jezelf gemotiveerd te houden voor het sporten

Volgend bericht

Tips om meer te bewegen.