Tips om meer te bewegen.

Het is 2021! Een nieuw jaar met nieuwe kansen om meer te bewegen. Soms kan het best lastig zijn om jezelf te motiveren. Hoe kun je het aanpakken? Wij geven je de beste tips om meer te bewegen.

Kies een sport

Je hebt besloten om meer te gaan bewegen. Wat goed! Een sport kan hierbij helpen. Denk goed na over de keuze van je sport. Kies voor iets wat je echt leuk vindt of waar je heel nieuwsgierig naar bent. Een sport doen omdat het moet, is niet de juiste insteek. Dat is demotiverend en je maakt er niemand blij mee. Kijk op internet voor inspiratie! Er is zoveel wat je kunt doen. Ben je niet zo van de sporten? Geen probleem! Je kunt namelijk ook fietsen, wandelen, hardlopen of skeeleren. Dit is vaak gemakkelijker om mee te beginnen, omdat je weinig materiaal nodig hebt en je bent lekker in beweging.

Sport samen

Vind je alleen sporten saai? Zeg je heel vaak tegen jezelf dat je morgen écht gaat sporten? Het is tijd om dit probleem aan te pakken. Ga samen met iemand sporten in plaats van alleen. Wanneer je samen gaat, moet je wel je afspraak nakomen. Als je afzegt om een leugentje ga je je schuldig voelen. In je eentje is dit makkelijker gedaan, dan als je met een vriend of vriendin gaat sporten. Het is tevens motiverend en gezellig. Op een gegeven moment raak je helemaal in de sport flow en wil je niets liever! Er zijn genoeg sporten die je samen kunt beoefenen, zoals squash, tennis, fitness, boksen of voetbal.

Loop of fiets naar je werk

Een simpele tip, maar wel heel handig en leuk om te doen… Loop of fiets naar je werk. Het is vaak al laat, je bent moe of je hebt geen tijd. Op deze manier ben je efficiënt en actief bezig. Als je de auto laat staan ben je ook nog eens milieuvriendelijk bezig. Zo neem je alweer extra stappen mee voor je stappenteller. Tevens raak je gemotiveerd om vaker te lopen of te fietsen naar je werk, de supermarkt of naar school. Het is een kleine aanpassing, maar je krijgt er zoveel voor terug

Stappenteller en doelen stellen

Tegenwoordig heb je op elke telefoon een stappenteller app. Hiermee kun je checken hoeveel jij hebt bewogen over een dag. De 10.000 stappen is eigenlijk wat je zou moeten halen per dag. Alleen is dit voor vele studenten en werkende mensen niet haalbaar. Dus bij deze: vergeet de 10.000 stappen. Maak een doel die haalbaar en reëel is voor jou. Je zou bijvoorbeeld eerst 4000 stappen per dag als doel kunnen hebben. Denk na over hoe je dit kunt waarmaken, zoals op de fiets of wandelend naar het werk gaan. Volg 1 à 2 weken of je het steeds haalt. Daarna maak je voor jezelf weer een nieuw stappendoel. Misschien nu wel 5000 stappen of 6000.

Zoals je ziet zijn er verschillende opties om jezelf te motiveren om meer te gaan bewegen. Veel succes en een sportief jaar toegewenst!

Joey Haerkens

Vorig bericht

De meest populaire sporten in Nederland.

Volgend bericht

Hoe voorkom ik stress?