De gezondheidsvoordelen van green juice

Greenjuice is een groente- en fruitsap in poedervorm. Deze zogenoemde ‘green juices’ zitten vol vitamines, mineralen en vezels en maak je in een handomdraai klaar: je hoeft het enkel te mengen met water, (plantaardige) melk of een andere drank. In dit artikel lees je waarom green juice een gezonde toevoeging aan jouw eetpatroon is.

1. Wat is er gezond aan green juice?

Green juice valt onder de noemer ‘voedingssupplement’. Dit wil zeggen dat het bedoeld is als een aanvulling op een gezond, gevarieerd en gebalanceerd eetpatroon en geenszins als maaltijdvervanger. Het gebruik van green juice als voedingssupplement brengt een aantal belangrijke gezondheidsvoordelen met zich mee:

  • Verhogen energieniveau: Green juice bevat een brede diversiteit aan micronutriënten die eenvoudig en snel opgenomen kunnen worden in het lichaam en je vervolgens veel energie geven.
  • Stimuleren schildklierwerking en stofwisseling: Daarnaast bevat green juice de algensoort ‘kelp’. Kelp is rijk aan jodium en stimuleert daardoor zowel de schildklierwerking als de stofwisseling. Ook vezels dragen hieraan bij.
  • Stimuleren vetafbraak: Door zowel de juiste micronutriënten als eiwitten in te nemen, wordt je lichaam op de juiste manier gevoed. Dit leidt tot verzadiging, voorkomt eetaanvallen en stimuleert uiteindelijk de vetafbraak.
  • Versterken immuunsysteem: De algensoorten ‘chlorella’ en ‘spirulina’ hebben een ontgiftende werking en ondersteunen op die manier het immuunsysteem. Dit wordt eveneens versterkt doordat green juice vaak antioxidanten bevat.

2. Waar moet je op letten bij het kopen van green juice?

Er worden verschillende soorten green juice verkocht, die voornamelijk van elkaar verschillen in samenstelling. Bij het kopen van green juice is het belangrijk op het volgende te letten:

  • De hoeveelheid vezels: Vezels zijn van groot belang voor de stoelgang en mogen daarom niet ontbreken in een goede green juice.
  • De toevoeging van antioxidanten: Antioxidanten beschermen het lichaam tegen een diversiteit aan stoffen die schade kunnen veroorzaken aan cellen en weefsels. Wel zo prettig dus als jouw green juice deze bevat.
  • De toevoeging van algen: Algensoorten als kelp, spirulina en chlorella brengen allerlei gezondheidsvoordelen met zich mee en zijn dan ook een welkome toevoeging aan een green juice.

admin

Vorig bericht

Waarom is gezonde voeding zo belangrijk?

Volgend bericht

Gezonder bakken? Ontdek deze goede meel vervanger