Is dieeten gezond?

Kent u het woord diëten? We hebben vaak mensen meegemaakt die vaak zeiden dat ik op dieet ben. Wat betekent precies diëten? Is een dieet schadelijk of goed voor ons lichaam?

Blijf bewegen tijdens een dieet

Niet alleen gezonder en bewuster eten draagt bij aan een succesvol dieet. Dit gaat bij voorkeur altijd hand in hand met voldoende beweging. Dit betekent niet dat u naar een sportschool moet. Een wandeling per dagvan minimaal een half uur is afdoende om uw minimale hoeveelheid beweging te krijgen

Hier zijn enkele richtlijnen terwijl u een dieet start:
Koop een weegschaal en begin elke dag op hetzelfde tijdstip uw lichaamsgewicht te controleren. Stel uzelf geen doelen voor gewichtsverlies, houd gewoon uw gewicht in de gaten. Wanneer u uzelf iets serveert, laat dan de laatste lepel eten, de laatste slok van de drank, het laatste stukje toast, het laatste stukje eten op het bord liggen. De meeste kinderen wordt geleerd om geen voedsel te verspillen, maar het achterlaten van een klein deel van het bord vereist mentale discipline, en u zult automatisch beginnen te bezuinigen op hoeveel u uzelf serveert nadat u bij elke maaltijd bang bent geworden om voedsel te verspillen. Observeer en noteer hoeveel u van elk type eten / drinken zelf serveert. Meet voedsel altijd af met lepels en noteer in gedachten hoeveel voedsel u zelf serveert. Het controleren van de voedselporties zorgt voor bewustwording en zal u uiteindelijk leiden tot controle over de porties.

Wat niet te eten

Verwijder vruchtendranken en suikerhoudende dranken / frisdrank uit uw inname en vervang deze door water. Als gewoon water niet naar uw smaak is, neem dan koolzuurhoudend water of pers een halve citroen in het water om de smaak te verbeteren. Gezond eten is niet hetzelfde als het wel of niet eten van specifiek voedsel. Het gaat erom dat je tijdens veel maaltijden de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgt en je kunt dat doen met veel verschillende soorten voedsel met verschillende smaken. In feite, hoe meer keuzes u heeft, hoe beter u het resultaat zult krijgen.

Voedsel om te eten:
Voedsel met veel voedingsstoffen dat voorkomt in groenten en fruit. Bladgroenten zijn perfect voor diëten, omdat ze veel voedingsstoffen bevatten en zeer weinig calorieën bevatten. Hoogwaardig eiwitvoer zoals wilde vis, weidegevoerd rundvlees, kip enz. Gezonde vetten in noten en zaden, avocado’s zijn het meest geschikt voor jou als je op dieet bent.

Niet eten:
Ga nooit voor suiker, want dit omvat honing, ahornsiroop en vruchtensappen. U zou geen verpakt voedsel moeten eten. Geen geraffineerde koolhydraten, geen producten op meelbasis zoals brood, pita’s, crackers, chips, koekjes, ontbijtgranen, enz.

Houdt veel variatie

Niet te veel van een voedingsgroep (vetten, eiwitten, koolhydraten), tenzij u op dieet bent. Deze diëten zijn heel specifiek, ze zullen je lichaam transformeren. Zorg er dus voor dat u weet wat u doet als u van plan bent er een te proberen. Het beste dieet is er een met veel variatie en niet meer calorieën dan je echt nodig hebt. Omdat alle voedingsmiddelen goed zijn, weinig calorieën bevatten en meer vezels, mineralen, vitamines en eiwitten bevatten. Het is goed voor een gezond dieet. Maar let er wel op dat als u aankomt, u duidelijk meer heeft gegeten dan nodig is

Joey Haerkens

Vorig bericht

Superfood, wat is dat precies?

Volgend bericht

Benieuwd wat een hoorapparaat kost en of het vergoed wordt?